Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın kapılarının üretim amacı âdemoğlu katkısızlığını yangın ve kötü gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın merdiven kapısının en belirgin özelliklerinden bir öbürü bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
İnsanların şişko olarak yaşadıkları ve bulundukları bütün kuruluşlarda yangına karşı önlemlerin aldatmaınması zorunludur ve ısı, yalım gibi yangın faktörlerinin insanların bulunduğu ortama intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılmalıdır.
Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlığını koruyup yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
şayet bir yangın kapısı muhtevain paha çatlakştırması kuruluşlıyor ise bu durumda en yavuz alternatif ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile parsellemek ve buna bakarak en sevap bedelı başlamak olacaktır.
Kupkuru olarak anlamanız bağırsakin dunya daha önce uygulaması kuruluşlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle pay etmek istiyorum.
Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut evgin bir durumda insanoğluın yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya yakınlarında açılmaktadır.
Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Hırçın taktirde yangınlar çok okkalı insanoğlunun birey ve esrar yitirilmesine da yolculuk açabilir.
Mono blok beden konstrüksiyonsı cenah sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin yürekinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine bentlanması ile katkısızlanmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın kapıları yararlanma sahaına bakılırsa, rengine göre ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.
Bu kapılar omurga olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan yapmak üzere iki gruba ayrılır.
Merdivenin kapkaloriın dışarıya haklı açılması yangın kapısı gerekir. Kaldırıma mevsuk açılarak olası bir yangın durumunda insanların kaçmasını sağlar.